Бившият директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров отива

...
Бившият директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров отива
Коментари Харесай

Павел Александров - отива на съд

Бившият шеф на Фонда за лекуване на деца Павел Александров отива на съд. Прокуратурата внесе в съда обвинителния акт против него и още трима някогашни чиновници на фонда, осведоми Народоосвободителна въстаническа армия.

През април 2016 година те бяха упрекнати за незаконно заграбване и непозволено разходване на средства от бюджета на фонда, за прекачване на отговорности на фонда към НЗОК и за длъжностни закононарушения.

Шест обвинявания са повдигнати на Павел Александров - шеф на Център „ Фонд за лекуване на деца. Пет са обвиняванията против Катерина Котева, основен специалист във фонда, която непозволено е била определяна от Александров за негов заместител. 

Татяна Радева – старши специалист „ икономист, уредник на труда “, и Станислава Горанова – основен специалист „ експерт обработка на данни “ и инспектор на активността на фонда, са упрекнати за това, че с подписите си са оформяли документи, с които непозволено са изплащани суми от бюджета на фонда.

От прокуратурата разясняват, че лекари от разнообразни лечебни заведения са били изпращани в чужбина със средства на фонда. Някои от тях са придружавали заболели деца, а други са напускали страната, с цел да вземат участие в интернационалните семинари. " Според закона компаньон на болно дете може да е единствено един човек като на процедура това е някой от родителите ", прецизират от държавното обвиняване.  

Освен това съгласно прокуратурата Александров непозволено е сключвал и контракти с компания за подпомагане при лекуването на деца в чужбина, основно в болница Аджъбадем, Турция. Плащанията към компанията са траяли и след напътствие на министерството да бъдат спрени. Освен това Александров е взимал еднолични решения за изпращане на деца за лекуване в непознати лечебни заведения.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР